Tulikipunan Facebook-sivuilla nähtävissä tuoreimmat uutiset. Instagramiin on tulossa laajempi kokoelma tuotteistamme.

050 3599790

osuuskunta@tulikipuna.fi

Asusteet ja vaatteet - Sanna Pallari

Olen Osuuskunta Tulikipunan puheenjohtaja ja ammatiltani pukuompelija yo. Olen erikoistunut naisten juhlapukeutumiseen. Rakastan kulttuurihistoriaa ja pukuhistoriaa. Minua kiehtovat korsettien kehityskaari ja monet eri rakenteet ja materiaalit.

Vaikka aloitankin osuuskuntaurani asusteiden ompelulla, suuret intohimoni ovat fantastiset fantasia-asut, dragqueenien kimaltelevat hepenet ja goottilolitojen suloiset hörselöt. On loputtoman mielenkiintoista kuinka korostamalla ja häivyttämällä voidaan muokata ulkoista habitusta. Teatteripuvustus ja esiintymisasut sisältävät niin paljon kikkoja sekä silmänlumetta ja niitä haluan oppia lisää.

Minulla on pitkä historia mm. korsettien, tyllihameiden, iltapukujen, hääpukujen, keijujen tyllisiipien, korujen, päähineiden, mekkojen ja pvc-housujen tekemisestä. Onnellisina asiakkaina minulla on ollut niin naisia, lapsia kuin transvestiittejäkin. Työt ja tuotteet ovat usein uniikikappaleita, joihin on mahdollisuuksien mukaan käytetty jotain kierrätettyä. Toteutan mielelläni asiakkaan vision vaikka se vaatisi useita sovituksia.

Laukut ja kastemekot - Terhi Pihlajakoski

Olen vaatetusalan artesaani, vaatetusalan muotoilija ja lisäksi minulla on yliopisto-opintoja taiteen maisterilinjalta. Suunnittelen ja valmistan uniikkeja laukkuja sekä kastemekkoja. Olen innostunut kuvioimaan kankaita kolmiulotteisiksi pinnoiksi. Inspiroidun origamitekniikoista ja luonnon muodoista. Vaatteen kaavoituksessa pyrin pelkistetyn tyylikkääseen lopputulokseen ja graafiset muodot ovat lähtökohtana kaavasuunnittelussa.

Virkatut käsityöt - Hanna-Mari Risto

Olen Hanna-Mari Risto, tuttavallisemmin Hanski, kolmikymppinen korualan artesaani Oulusta. Käsityöläisyys on sekä intohimo, että elämäntapa. Virkkuukoukkua heilutan innokkaasti kuin velho sauvaansa, toisaalta viihdyn kyynärpäitä myöten savitöissä. Pyrin käyttämään luomuksissani myös kierrätysmateriaaleja, tai luonnosta löytämiäni asioita; kiviä, käpyjä tai vaikkapa ajopuita.

Suunnittelu- ja luomistyö sujuu sovussa kissani Nokkosen kanssa, senkin tassunjälki saattaa päätyä lopulliseen tuotteeseen!

Graafiset palvelut ja taide - Marjo Suvanto

Olen vuonna 2013 Kuopion Muotoiluakatemiasta valmistunut medianomi. Bannerit, esitteet, käyntikortit, julisteet yms. hoituvat omin, jäätävän kylmin pikku kätösin. Olen käynyt Pohjois-Savon Opiston kuvataidelinjan, mutta olen pitkälti itseoppinut kuvataiteilija, jolle kynät ovat raajojen jatkeita. Vahvimmat alueeni ovat puuvärit, lyijykynä sekä sarjakuvat.

Suosikkiaiheita töissäni ovat tyylitellyt fantasiaolennot, pöyristyttävä yönmusta huumori sekä kuolonkankea synkistely. Parhaat työt syntyvät kyynelillä, verellä ja yleisellä piinalla. Siis minun, ei asiakkaiden. Silloin kun minulla ei ole töitä, minut löytää pimeän metsän siimeksestä, hauta-arkusta nukkumasta.

Portfolio

Vammaisten vaatetus - Alexandra Lappalainen

Olen luova ja tunnollinen ihminen. Koulutukseltani olen merkonomi. Vahvuuksiini kuuluu hyvä asiakaspalvelutaito ja sosiaaliset taidot. Erikoisosaamiseni on yksilöllisesti mitoitetut vaatteet ja niiden suunnittelu. Minulla on henkilökohtaista kokemusta yksilöllisesti mitoitetuista vaatteista ja tavallisten vaatteiden muokkaamisesta. Tavoitteeni on suunnitella muodin mukaisia yksilöllisiä vaatteita.

Nahkakäsityöt - Vesa Pulkkinen

Olen 41-vuotias Oulussa vaikuttava, perinteisistä kädentaidoista kiinnostunut tekijä. Valmistuin 2014 OSAOn Pikisaaren yksiköstä rakennusrestaurointiartesaaniksi. Osaamisaluettani ovat käsityönä tehdyt pienesineet ja käyttötavarat puusta, nahasta, ym. muista luonnonmateriaaleista. Erityisesti pienet käsityö- ja askartelupuukot, perinteiset nahkaiset pussit ja kotelot/tupit puukoille ja muille työvalineille.

Työssäni pyrin hyödyntämään hyvin paljon jo olemassa olevaa materiaalia, hukkapaloja ja jämämateriaalia, kierrättäen ja kunnostaen vanhaa uudeksi.